Ga naar de inhoud
'Hij gebruikt zijn handicap'

Bizarre rel op Twitter eindigt met excuses Musk aan ontslagen man

Elon Musk Beeld © Getty

Een op z'n zachts gezegd opmerkelijk gesprek op Twitter eindigde in excuses van Elon Musk. De Twitter-baas kreeg het online aan de stok met een Twitter-medewerker die niet meer in kon loggen en zich afvroeg of hij ontslagen was. Musk maakte hem belachelijk om zijn handicap.

Het bizarre gesprek begon toen de IJslandse Twitter-medewerker Haraldur Thorleifsson zich op het sociale medium afvroeg of hij nog in dienst was. Ruim een week geleden kon hij ineens niet meer inloggen op Twitter, maar niemand had hem laten weten dat hij ontslagen was. Negen dagen lang probeerde hij er via de HR-afdeling achter te komen wat er aan de hand was, maar niemand kon hem antwoord geven, schrijft The Guardian.

Daarom besloot Thorleifsson om Twitter-baas Elon Musk publiekelijk te vragen of hij nog in dienst was. Wat volgde was een bizar gesprek, waarin Musk de IJslander allerlei vragen stelde en hem verweet zijn handicap te gebruiken om geld te vangen.

Dit is de eerste tweet van de IJslander aan Musk: 

Thorleifsson heeft spierdystrofie en zit in een rolstoel. Hij kwam in 2021 in dienst bij Twitter toen dat bedrijf, op dat moment nog niet in handen van Musk, zijn startup kocht. In IJsland werd hij geprezen omdat hij niet in één keer stinkend rijk werd, maar in loondienst ging bij Twitter en zo meer belastingen afdroeg aan de IJslandse overheid.

'Verkeerde inschatting'

"Wat voor werk heb je gedaan?", vroeg Musk onder andere. En daarna schreef de Twitter-baas over Thorleifsson: "Deze gast deed niets op het werk, zei dat dit door zijn handicap kwam, maar kan hier wel de ene na de andere tweet versturen".

Terwijl het gesprek voortduurde zou Thorleifsson een e-mail hebben gekregen met het nieuws dat hij ontslagen was. Gisteravond laat kwam Musk met excuses. "Ik wil hierbij sorry zeggen voor mijn verkeerde inschatting van de situatie. Er werden mij dingen verteld die niet waar bleken te zijn."

Dit zijn de excuses van Musk, die volgden op een lang gesprek:

"De reden dat ik je in het openbaar heb benaderd is omdat jij (of iemand anders bij Twitter) niet op mijn privéberichten reageerde", schreef de IJslander nog aan Musk. "Je had elk recht om me te ontslaan, maar het was aardig geweest als je me dat had laten weten."

Thorleifsson zegt nu hij zijn baan bij Twitter kwijt is een restaurant te willen openen in Reykjavik.

'Elon
Lees ook:
'Elon Musk ontslaat opnieuw minstens 200 medewerkers Twitter'