Ga naar de inhoud
Formule 1 live te luisteren

Viaplay zendt livestreams Formule 1 in audio uit op nieuwssites

Max Verstappen Beeld © Getty

Viaplay heeft na de tv-rechten nu ook de Nederlandse radiorechten van de Formule 1 gekocht. Het Zweedse bedrijf gaat live-audiocommentaar van de Formule 1 uitzenden via AD.nl en NU.nl.

Viaplay heeft vanaf het nieuwe Formule 1-seizoen de Nederlandse audiorechten in handen. Het Zweedse bedrijf heeft bekendgemaakt een samenwerking aan te gaan met de grote uitgever DPG Media. Het live-commentaar van Viaplay-commentatoren Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk zal daardoor voortaan te horen zijn via de Formule 1-liveblogs van het AD en NU.nl. 

"Dit is een geweldige samenwerking die een mooie aanvulling is op onze reeds bestaande samenwerking met AD.nl en NU.nl op het gebied van videoclips", aldus een woordvoerder. De streamingdienst bood al langer videofragmenten via de nieuwssites aan. De audio-livestreams noemt het bedrijf een kans om de eigen F1-verslaggeving 'met nog meer fans te delen'.

Online-zender van Olav Mol

De Nederlandse audiorechten van de Formule 1 waren vorig seizoen nog in handen van de internetradiozender Grand Prix Radio van presentator Olav Mol. Luisteraars konden via de app van de zender het live-commentaar van Mol en Jack Plooij synchroon laten lopen met de beelden van Viaplay, als alternatief voor de commentatoren van de streamingdienst.

Die mogelijkheid lijkt te blijven bestaan, doordat Mol nu de Belgische F1-radiorechten heeft gekocht. Daardoor zouden fans alsnog naar hem kunnen luisteren via de Belgische app van Grand Prix Radio.

Viaplay
Lees ook
Viaplay groeit nog steeds in Nederland: 'We staan sterk met onze sportrechten'

Prijzen verhoogd

Viaplay ging een jaar geleden in Nederland van start en had eind 2022 in ons land 1,2 miljoen abonnees. Naast de Formule 1 heeft Viaplay ook de Nederlandse rechten op onder andere de Engelse voetbalcompetitie Premier League, de Duitse Bundesliga en PDC Darts. De streamingdienst verhoogde onlangs zijn prijzen in Nederland: van 14 naar 16 euro per maand. 

Nederlandse Formule 1-fans kunnen behalve bij Viaplay de F1 ook bekijken via de streamingdienst F1 TV Pro

Formule
Lees ook:
Formule 1 kijken wordt duurder: Viaplay verhoogt prijzen
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl