Ga naar de inhoud
Vooral bij Outlook voor privégebruik

Storing in spamfilter Outlook: gebruikers kregen veel meer spam

Beeld © Getty

Microsoft-maildienst Outlook kampte maandag met een storing in het spamfilter. Voornamelijk persoonlijke Outlook-accounts zagen daardoor veel meer spam in hun inbox dan normaal.

De problemen met Outlook leken maandagochtend vroeg te beginnen en hielden gisteren het grootste deel van de dag aan. De aanleiding was een storing in het automatische spamfilter van Microsoft, dat er normaal gesproken voor zorgt dat spam in de map met ongewenste e-mail wordt geplaatst. Gebruikers zagen nu veel meer spam in hun inbox dan normaal het geval is.

Microsoft
Lees ook:
Microsoft Outlook toont meer reclames in mobiele apps

Herkenbare spam

Het ging vaak wel om goed herkenbare spam, zoals berichten die zogenaamd van verzekeraars of incassobureaus afkomstig waren.

Vooral de Outlook-versie voor privégebruik lijkt getroffen: zakelijke Outlook-versies hebben vaak een aanvullend spamfilter. Gebruikers die spam hebben ontvangen, moeten die berichten zelf handmatig alsnog naar de gewenste map verplaatsen.

Maandagavond opgelost

Inmiddels zijn de problemen opgelost, meldt Microsoft op zijn statuspagina voor diensten. "Sommige gebruikers zien mogelijk spam- en phishing-berichten in hun inbox", meldt Microsoft. Volgens het bedrijf duurde de storing van het spamfilter zo'n 12 uur, van maandagochtend tot maandagavond.

'Jongeren
Lees ook:
'Jongeren overschatten hun online veiligheid'
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl