Ga naar de inhoud
Twitter onder Musk

Twitter dringt tweets Musk aan iedereen op

Elon Musk Beeld © Getty/Bloomberg

In een ogenschijnlijke poging de berichten van eigenaar Elon Musk populairder te maken, staat de tijdlijn van veel Twitter-gebruikers sinds maandag helemaal vol berichten van de miljardair. Musk belooft inmiddels een oplossing.

Twitter-eigenaar Elon Musk zou balen van zijn kennelijk dalende populariteit op Twitter. Dermate zelfs, dat hij hierom vorige week medewerkers zou hebben ontslagen. Reden: de suggestie dat Musk wellicht niet meer zo populair is als een jaar geleden. Sinds maandag staat de tijdlijn van veel Twitter-gebruikers ineens vol met berichten van Musk – of zij de miljardair nou volgen of niet.

Het gaat om de 'Voor jou'- of 'For you'-tijdlijn, een overzicht met tweets dat door een algoritme is samengesteld. Het toont berichten van accounts die door de gebruiker worden gevolgd, en berichten van vreemden die de algoritmes van Twitter interessant genoeg achten. Dat overzicht toont sinds gisteren ineens opvallend veel tweets van Musk, meldt onder meer The Verge, nadat het veel gebruikers al was opgevallen.

'Musk
Lees ook:
'Musk ontslaat personeel omdat zijn Twitter-populariteit daalt'

'We werken eraan'

Het vermoeden is dat Twitter zijn algoritmes heeft aangepast, in een poging de kijkcijfers van Musk-tweets op te krikken. Volgens ingewijden zouden overgebleven Twitter-medewerkers er alles aan doen om de miljardair gunstig te stemmen.

Musk zelf reageert ook op de situatie. "Even geduld alsjeblieft terwijl we aanpassingen maken aan het eh… 'algoritme'", aldus de miljardair. Musk plaatst 'algoritme' vermoedelijk tussen aanhalingstekens omdat de plotselinge wildgroei van zijn tweets waarschijnlijk het gevolg van menselijk handelen is, niet van een algoritme. Socialmedia-expert Jane Manchun Wong grapt naar Musk dat een apart tabblad voor Musk-tweets wellicht een oplossing is.

Musk meldde afgelopen weekend al dat er hard was gewerkt aan problemen die hoofdzakelijk om hemzelf draaiden. Volgens Musk zou voorheen tot 95 procent van zijn berichten door een probleem nooit daadwerkelijk zijn getoond aan gebruikers. Het is niet duidelijk of het grote aantal Musk-tweets een overcorrectie is, maar er wordt aan gewerkt.

Gebruik
Lees ook:
Gebruik Twitter in Nederland fors gedaald: 'Klaar met negatief sentiment'
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl