Ga naar de inhoud
'Dagelijkse limiet bereikt'

Storing bij Twitter: gebruikers die 'te veel tweeten' kregen melding

Ter illustratie. Beeld © ANP

Twitter kampte vannacht op verschillende plekken ter wereld met een opmerkelijke storing. Gebruikers kregen een melding dat ze de 'dagelijkse limiet' van het aantal tweets overschreden hadden. Ze zouden meer dan 2400 berichtjes hebben verstuurd, terwijl daar helemaal geen sprake van was.

Ook werkte bij verschillende gebruikers het platform Tweetdeck niet. Anderen konden geen tweets lezen of versturen. Twitter bevestigde de storing zelf.

De storing, die door verschillende buitenlandse media werd opgemerkt, kwam enkele uren nadat Twitter een nieuwe service lanceerde. Het sociale medium beloofde betalende gebruikers om tweets met wel 4000 tekens te versturen.

Daarna ontstond de storing waarbij veel gebruikers dus een bericht kregen dat ze hun dagelijkse limiet overschreden hadden.

Veel ontslagen

Twitter werd vorig najaar voor 44 miljard dollar gekocht door Elon Musk. De Amerikaan ontsloeg bijna meteen een groot deel van het personeel. Van de 8000 medewerkers die het bedrijf oorspronkelijk telde, zijn er nu nog zo'n 2300 over.

Volgens experts waar de BBC mee sprak kan zo'n grote leegloop gevolgen hebben voor de werking van het platform.

Al weken klachten

De afgelopen weken klaagden veel gebruikers volgens de Britse omroep over problemen met Twitter.

Gebruik
Lees ook:
Gebruik Twitter in Nederland fors gedaald: 'Klaar met negatief sentiment'