Ga naar de inhoud
Werkt ook op smartphones en laptops

Netflix breidt aanbod series en films met ruimtelijke audio fors uit

Netflix Beeld © Getty

Netflix ondersteunt voortaan ruimtelijk geluid bij meer dan 700 films en series. Gebruikers hebben daarvoor wel het duurste Premium-abonnement nodig.

Netflix ondersteunt nu bij veel meer films en series ruimtelijke audio, waarbij het lijkt alsof geluid uit verschillende richtingen komt. Stereogeluid wordt daarbij verbeterd, zonder dat er speakers met surround sound of een thuisbioscoopsysteem nodig zijn. Afgelopen zomer zette Netflix al de eerste stappen met ruimtelijk geluid, maar het aanbod was toen nog beperkt.

Wednesday en Tour de France

Voortaan is 'Netflix Spatial Audio' beschikbaar voor ruim 700 populaire series en films, zoals Stranger Things, Glass Onion: A Knives Out Mystery, Wednesday en The Watcher. Ook aan veel nieuwe titels zal de streamingdienst ruimtelijke audio toevoegen, zoals binnenkort bij de documentaire over de Tour de France en de films Luther: The Fallen Sun en Your Place or Mine.

Gebruikers die zoeken op de term ‘ruimtelijke audio’ op de streamingdienst zien de hele lijst van titels die het ondersteunen. Netflix gebruikt de AMBEO 2-techniek van Sennheiser om de audio om te zetten naar ruimtelijk geluid, wat werkt op elk apparaat met ingebouwde stereospeakers, ook op laptops, tablets en smartphones.

Netflix Premium

Gebruikers hebben voor ruimtelijke audio het duurste abonnement, genaamd Premium, nodig. Mensen met andere abonnementen krijgen de feature in de toekomst volgens Netflix 'alleen bij een klein aantal titels'.

Het Netflix Premium-abonnement biedt ook al langer 4K, HDR en Dolby Atmos en kost in Nederland 15,99 euro per maand.

Netflix
Lees ook:
Netflix legt uit hoe strengere aanpak van delen accounts werkt

Downloaden op zes apparaten

Netflix verhoogt bij het Premium-abonnement ook het aantal apparaten dat films en series mag downloaden, van vier naar zes apparaten. De streamingdienst zegt dat gebruikers graag die optie wilden om zo op meer apparaten offline te kunnen kijken, 'vooral tijdens het reizen'. De limiet van zes apparaten geldt voor het hele account. 

Bij een Premium-abonnement zijn vier gelijktijdige streams toegestaan. Dat aantal verandert niet. Bij de goedkopere twee abonnementen gelden limieten van één of twee gelijktijdige streams en één of twee toegestane downloadapparaten.

Bright
Lees ook:
Bright 25: Streamingstrijd stijgt tot het kookpunt

Delen van accounts strenger aangepakt

De timing van de aankondiging valt samen met een nieuwe toelichting die Netflix heeft gegeven over de strengere aanpak van het delen van accounts. Zo moeten gebruikers die hun login delen met iemand buiten hun huishouden daarvoor binnenkort een paar euro extra per maand gaan betalen.

Netflix gaat controleren of er gebruikers buiten de 'hoofdlocatie' van een account kijken. Die gebruikers krijgen dan de vraag om het apparaat te verifiëren met een verificatiecode die naar de hoofdeigenaar van een account wordt gestuurd. 

Gebruikers moeten ook eens per 31 dagen verbinding maken met het wifi-netwerk van het huishouden. Doen ze dat niet, dan moeten ze hun apparaat weer verifiëren. Netflix zegt dat gebruikers tijdens het reizen altijd kunnen blijven kijken.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl