Ga naar de inhoud
Elektrisch rijden

Hyundai verkoopt in Noorwegen alleen nog elektrische auto's

Hyundai Ioniq 5 Beeld © Getty

Noren kunnen vanaf 1 januari bij Hyundai alleen nog elektrische auto's kopen. Het Zuid-Koreaanse merk stopt in het land met de verkoop van hybride auto's.

Noorwegen is het eerste land waar Hyundai deze stap zet. Auto's met alleen een verbrandingsmotor verkocht Hyundai al sinds 2020 niet meer in het Scandinavische land, waar inmiddels bijna 90 procent van de nieuw verkochte auto's elektrisch is.

Van de 25.000 auto's die Hyundai in de afgelopen twee jaar aan de Noren leverde, was 92 procent volledig elektrisch. Een vijfde van alle auto's in Noorwegen is inmiddels elektrisch. "Nu we de IONIQ 6 hebben gelanceerd is het tijd om alleen volledig elektrische auto's op de Noorse markt te verkopen", zegt Hyundai-topman Thomas Rosvold. 

Bright
Lees ook:
Bright 25: De beste elektrische auto's van 2022

De Noorse overheid stimuleert al jaren de verkoop van elektrische auto's. Zo gelden er allerlei belastingvoordelen bij de aanschaf en mogen stekkerauto's  bijvoorbeeld over carpoolbanen en busbanen rijden.

Einde brandstofauto in EU

De Europese Unie verbiedt vanaf 2035 de verkoop van auto's met een verbrandingsmotor. Het gaat om personenauto's en kleine bedrijfswagens. Die moeten dan elektrisch zijn of rijden op waterstof.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl