Ga naar de inhoud
Twitter onder Musk

Musk zegt af te treden als Twitter-topman (zodra een opvolger gevonden is)

Zo kwam Elon Musk eind oktober het Twitter-hoofdkantoor binnen. Beeld © ANP / AFP

Elon Musk zegt de handdoek in de ring te gooien als Twitter-topman. Zodra hij een opvolger vindt die 'gek genoeg is om de baan aan te nemen' zegt hij af te treden als baas van Twitter. Hij gaat zich dan alleen nog op de 'software en serverteams' richten.

Gisteren lekte al uit dat Elon Musk al enige tijd op zoek is naar een nieuwe topman voor Twitter. Die zoektocht begon hij al vóór zijn veelbesproken poll op het sociale medium.

'Ik zal mij houden aan resultaten'

Musk vroeg Twitter-gebruikers in de poll begin deze week of hij moest vertrekken als topman bij Twitter, het bedrijf dat hij eind oktober voor 44 miljard dollar kocht. Een meerderheid stemde voor zijn vertrek. "Ik zal mij houden aan de resultaten van deze poll", had Musk al gezegd.

Treedt
Lees ook:
Treedt Musk echt af bij Twitter? Meerderheid gebruikers stemt voor zijn vertrek

Sinds Musk Twitter overnam heerst er chaos bij het sociale medium. Musk ontsloeg meer dan de helft van het personeel, liet een nieuwe versie van de abonnementsdienst introduceren die tot misbruik leidde, zocht ruzie met Apple en zag veel adverteerders vertrekken.

Grote verontwaardiging 

Vorige week was de verontwaardiging groot toen Musk journalisten van het platform liet schorsen omdat ze over de locatie van zijn privéjet hadden geschreven.

Twitter-concurrent Mastodon heeft al flink geprofiteerd van de ellende bij het bedrijf van Musk. In de afgelopen maanden groeide Mastodon van 400.000 naar 2,5 miljoen gebruikers.

Bekijk ook: Z zocht uit hoe Musk dit jaar een wereldwijde stoorzender werd

02:47
Sinds de aankoop van Twitter en bemoeienis met wereldconflicten is Musk nog invloedrijker geworden dan hij al was.