Ga naar de inhoud
God of War grootste kanshebber

Nederlandse game Horizon Forbidden West genomineerd voor zeven Game Awards

De details in de PS5-versie zijn ongekend Beeld © Guerrilla Games

De Nederlandse game Horizon Forbidden West is genomineerd voor zeven Game Awards. Alleen God of War Ragnarök heeft meer nominaties gekregen.

The Game Awards is één van de grootste prijzenshows voor games, een soort Oscar voor game-ontwikkelaars. Horizon Forbidden West heeft zeven nominaties voor Game Awards, net als de andere game-hit van dit voorjaar, Elden Ring. De lijst wordt aangevoerd door het net verschenen God of War Ragnarök, dat meteen tien nominaties in de wacht sleept.

Horizon Forbidden West is net als de andere twee titels genomineerd voor de grote game van het jaar-prijs. Ook A Plague Tale: Requiem, Xenoblade Chronicles 3 en Stray zijn genomineerd voor de grote prijs. Stray heeft daarnaast nog vijf nominaties voor Game Awards, een opvallende prestatie voor de relatief kleine game waarin spelers een kat besturen in een post-apocalyptische wereld vol robots.

Horizon
Lees ook:
Horizon Forbidden West: Hollandse PlayStation-triomf is nu nog leuker

Stemmen tot en met 7 december

De Game Awards worden uitgereikt op 8 december, tijdens een show waarbij steevast ook nieuwe games worden aangekondigd of getoond, dat zullen er dit jaar zeker 50 zijn, zegt organisator Geoff Keighley. De show is online te volgen in de nacht van 8 op 9 december om 01:30 uur 's nachts Nederlandse tijd. Stemmen kan tot en met 7 december op in totaal 31 categorieën, waaronder beste verhaal, beste indie-game, beste geluid, beste vervolg en nog veel meer.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl