Ga naar de inhoud
Plan voor 'sociaal internetpakket'

Kabinet wil goedkoop internet voor mensen met kleine beurs

Beeld © Getty

Het kabinet werkt aan een plan om mensen met een kleine beurs een goedkoop internetabonnement aan te bieden. Zo'n 'sociaal internetpakket' moet er volgens staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) voor zorgen dat 'iedereen kan meedoen in de digitale wereld'.

Van Huffelen hintte er vandaag in de Tweede Kamer op dat providers mogelijk verplicht worden om een goedkoop pakket aan te bieden aan mensen die niet veel te besteden hebben. "In het uiterste geval kan de minister van Economische Zaken en Klimaat een dienstverplichting aan de markt opleggen", aldus de bewindsvrouw.

De staatssecretaris wil ook 'gratis wifi-punten' gaan aanbieden, maar vanwege zorgen over de veiligheid daarvan is volgens haar ook het goedkope internetabonnement nodig. Het plan moet nog verder worden uitgewerkt.

Glasvezel
Lees ook
Glasvezel ongelijk verdeeld over het land: uitrol in Randstad loopt nog achter

Laptops naar kinderen

Een ander plan van de staatssecretaris is om 150.000 laptops en tablets die zijn gebruikt door de overheid te doneren aan kinderen van ouders die hier geen geld voor hebben.

De bewindsvrouw kondigde haar plannen aan na vragen van PvdA-kamerlid Barbara Kathmann. Zij vreest dat de kloof tussen arm en rijk groter wordt als mensen door de "koopkrachtcrisis" geen internetabonnement kunnen betalen.

Lagere
Lees ook:
Lagere KPN-tarieven glasvezel schelen consument 230 miljoen euro per jaar
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl