Ga naar de inhoud
Meer detail

Apple test vernieuwde Nederlandse kaarten in eigen Kaarten-app

Vernieuwde weergave van Amsterdam in Apple Kaarten. Beeld © Reddit/losipov

De tien jaar geleden geïntroduceerde kaartendienst Apple Maps krijgt in Nederland vernieuwde kaarten. Het bedrijf lijkt een openbare test te zijn begonnen, vermoedelijk heeft iedereen binnenkort de nieuwe kaarten.

Verschillende gebruikers in de Benelux zien Apple-kaarten met vernieuwd ontwerp. Onder meer op Twitter en op Reddit tonen gebruikers afbeeldingen van kaarten van Amsterdam, Brussel en Eindhoven met veel meer detail. Het was al bekend dat de kaarten dit jaar nog vernieuwd zouden worden: Apple kondigde dat tijdens ontwikkelaarsbeurs WWDC in juni aan.

Wanneer precies de omslag zou komen was nog niet duidelijk, maar het lijkt nu dichterbij te komen, al zien nog lang niet alle gebruikers de vernieuwde kaarten. De afgelopen jaren zijn er al regelmatig kaarten-auto's van Apple gezien in Nederland. Net als bijvoorbeeld Google brengt ook Apple zo zelf de omgeving in kaart. Dat moet zorgen voor betere en meer juiste details.

Apple
Lees ook:
Apple start Nederlandse 360-gradenopnames voor kaartenapp

Meer details en onderscheid

De nieuwe kaarten tonen meer onderscheid tussen groene gebieden, winkelgebieden en lichten belangrijke herkenningspunten meer uit. Ook de 3D-weergave van kaarten is uitgebreid, met in Nederland bijvoorbeeld een gelijkende 3D-weergave van het Paleis op de Dam.

Verder lijkt het erop dat de nieuwe kaarten ook extra functionaliteit met zich meebrengen. Zo toont Apple Kaarten tijdens het navigeren op de weg straks ook de maximum toegestane snelheid. Die informatie ontbreekt nu nog: een van de punten waarmee Apple achterloopt op concurrenten als Google.

Apple
Lees ook:
Apple Kaarten toont locatie flitspalen in Nederland

Street View-alternatief nog niet in Nederland

Apple is sinds 2018 bezig met het moderniseren van de kaarten in Apple Maps, hier ook wel bekend als Apple Kaarten. Na de VS zijn ook veel omringende Europese landen inmiddels voorzien van kaarten met meer details: bijna heel West-Europa is vernieuwd.

Apple heeft ook een eigen alternatief op Google Street View, waarbij gebruikers met 360-gradenfoto's kunnen rondkijken op straat. Die functie heet Look Around, maar de uitrol staat los van de nieuwe kaarten. Look Around is in Europa alleen beschikbaar in enkele Franse steden, Londen en Turijn.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl