Ga naar de inhoud
Vlak voor verkiezingen

Republikeinen klagen Google aan, omdat politieke mails in de spamfolder belanden

Bedrijft Google politiek door mails van Republikeinen in de spamfolder te dumpen? De Republikeinse partij in de Verenigde Staten zegt van wel en is een zaak begonnen tegen de zoekgigant.

Met nog minder dan drie weken te gaan tot de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten is de Republikeinse partij woedend dat haar mails vooral in de spam van geadresseerden terecht zou komen.

Het partijbestuur beschuldigt Google van discriminatie omdat het 'e-mailberichten afknijpt vanwege de politieke connectie en zienswijze' van de Republikeinse Partij.

Republikeinen
Lees ook:
Republikeinen willen steun Oekraïne beperken: 'Ze hebben geen idee'

Volgens de partij ging het een belangrijk deel van de maand wel goed. Mails kwamen gewoon in de inbox van mensen terecht. Maar aan het eind van de maand kwamen bijna alle boodschappen in de spambox terecht, claimt de partij. En dat terwijl dat een belangrijke periode is om fondsen te werven.

Republikeinen beschuldigen grote techbedrijven er al langer van dat rechtse politici de mond wordt gesnoerd en dat de vrijheid van meningsuiting wordt beperkt. Google zegt in een reactie e-mails 'niet te filteren op basis van politieke voorkeur'. "De spamfilters van Gmail weerspiegelen de acties van gebruikers. We blijven werken aan het verbeteren van de bezorgbaarheid van e-mail en het minimaliseren van ongewenste spam."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Advertenties
Lees ook:
Advertenties in Gmail onder vuur: klacht tegen Google bij privacywaakhond
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl