Ga naar de inhoud
Bright Duurtest

Duurtest Fiat 500E 3+1: is het een aanrader?

Bright-autotester Rutger reed deze maand in de elektrische Fiat 500E 3+1. Een stadsauto met een bijzondere partytrick en Italiaans temperament. Het is tijd voor zijn conclusie.

Rutger Middendorp test sinds 2010 elke maand een andere auto voor Bright. Volg ook ons YouTube-kanaal.  

Dat Fiat besloten heeft drie varianten te maken van hun briljante elektrische stadsautootje past precies bij de uitstraling. De gewone Fiat 500E is al een auto voor de levensgenieter, maar daar kun je dan of een enorm schuifdak voor nemen of een kek extra achterdeurtje. Beide niet noodzakelijk, beide leuk.

De 500E staat al anderhalf jaar in onze Bright Stuff-koopgids en er is voor 33.000 euro nog geen serieuze directe tegenstander. De Mini rijdt sportiever, maar is duurder, de Opel Corsa E is ruimer, heeft meer rijbereik, maar is ook saaier. Na in totaal acht weken met de Fiat 500E kan ik dan ook alleen maar concluderen dat hij nog steeds een aanrader is.

Duurtest
Lees ook:
Duurtest Fiat 500E 3+1: Italiaans temperament

Voor de levensgenieters

In een wereld waarin de norm een mid-size SUV geworden is en elke elektrische auto hoog en stoer probeert te zijn, is de retro 500E een verademing. De 3+1 variant is een lollige manier om je kinderen (of partner zonder benen) makkelijker op de achterbank te krijgen en de meerprijs van 1750 euro is alleszins redelijk.

Voor de levensgenieters onder ons is de 500E de meest passende elektrische auto die je kunt kopen.

Rutger Middendorp test sinds 2010 auto's in de Bright Duurtest. Volg ook ons YouTubekanaal.

Duurtest
Lees ook:
Duurtest Fiat 500E 3+1: hoe handig is het extra deurtje?
Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter