Ga naar de inhoud
Bright op Banden

Bright op Banden: maakt een e-bike je lui?

In Bright op Banden geeft David dit keer antwoord op de vraag 'ben je lui als je op een e-bike fietst?'. Ook gaat Bram op zoek naar het perfecte digitale geluid voor de e-scooter. Kijk nu de hele uitzending terug.

Hoe (on)gezond is fietsen op een e-bike?

24:07

David, Rutger en Bram verkennen in het tv-programma Bright op Banden vernieuwend vervoer. Met in aflevering 5:

Is elektrisch fietsen (on)gezond?

Elke e-biker heeft zich wel eens moeten verantwoorden: 'Waarom rij je niet op een gewone fiets, ben je lui of zo?' Onder de e-bike-reviews van David komen dit soort reacties ook regelmatig binnen. Daarom onderzoekt hij samen met wetenschappers van de Universiteit Twente wat er waar is van de vooroordelen over elektrische fietsen.

Hét geluid van de e-scooter

Elektrische auto's moeten verplicht als ze langzaam rijden een digitaal geluid produceren, zodat voetgangers en fietsers ze aan horen komen. Elektrische scooters hoeven dat nog niet. Bram neemt alvast het voortouw en ontwerpt met een bekende Nederlandse sound-engineer het geluid van de e-scooter. Wordt het de Bright-tune of toch de Millennium Falcon?

Rutgers
Kijk ook:
Rutgers Stroomcursus: Zo worden auto's steeds veiliger

Zoveel schoner is je elektrische auto

Op elk verjaardagsfeestje probeert er altijd wel een oom de elektrische auto onderuit te schoffelen met halve waarheden en hele leugens. Rutger is er klaar mee en gaat voor eens en altijd de mythes ontkrachten. Want jouw EV is een stuk schoner dat de brandstofauto's.

Hebben of Dumpen? Elektrisch skateboard

Bram probeert aan David het elektrische skateboard van Koowheel (via Voltes.nl) te verkopen. David heeft zijn jeugdtrauma met skateboards nog niet van hem afgeschud, maar gaat toch dapper op het ding staan. Haalt hij het einde van het rondje?

Rutgers
Kijk ook:
Rutgers Stroomcursus: Laadpaal bij je thuis

In Bright op Banden zie je vernieuwend vervoer, elke week op RTL Z, RTL 7 en Videoland. Bright op Banden wordt mede mogelijk gemaakt door Kia.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl