Ga naar de inhoud
iPhone 14

'Apple schrapt plan om productie iPhone 14 te verhogen'

De iPhone 14 in de Apple Store Beeld © VCG/Getty

Apple zou de productie van de iPhone 14-serie niet meer willen verhogen zoals eerder het plan was. De vraag naar de nieuwe iPhones zou niet groter zijn dan bij de voorgangers.

Apple heeft leveranciers laten weten dat ze pogingen om de productie van de iPhone 14-serie dit jaar te verhogen met 6 miljoen extra toestellen moeten staken. Dat meldden bronnen aan Bloomberg. Apple mikt nu op een productie van zo'n 90 miljoen iPhones, vergelijkbaar met vorig jaar.

De vraag naar de dure iPhone 14 Pro-modellen is volgens Bloomberg groter dan voor de reguliere iPhone 14. Minstens één grote Apple-leverancier verschuift daarom al zijn productiecapaciteit naar de Pro-varianten. De iPhone 14 Pro en Pro Max hebben onder meer het nieuwe dynamic island bovenin het scherm en verbeterde camera's.

In de weken voorafgaand aan de release van de iPhone 14 had Apple zijn verkoopverwachtingen juist opgeschroefd. Leveranciers moesten zich voorbereiden op 7 procent meer bestellingen. Deze toename in vraag blijkt er nu volgens Bloomberg niet te zijn.

Apple
Lees ook
Apple verplaatst iPhone 14-productie deels naar India

Van China naar India

Deze week werd ook bekend dat Apple is gestart met de productie van iPhone 14’s in India. Het bedrijf wil zo minder afhankelijk zijn van China.

Wereldwijd worden er steeds minder smartphones verkocht, mede door de stijgende inflatie en de vrees voor een recessie. De vraag naar de iPhone 14's zou in China 11 procent lager zijn dan die van de voorgangers. De wereldwijde smartphonemarkt zal dit jaar volgens marktonderzoeker IDC met 6,5 procent krimpen. 

Getest: iPhone 14 geen aanrader, iPhone 14 Pro wel

12:13