Ga naar de inhoud
Ongewenste berichten weren

Instagram kan binnenkort automatisch naaktfoto's in DM's blokkeren

Beeld © Getty

Instagram voegt binnenkort een functie toe waarmee de app automatisch naaktfoto's in chatberichten (DM's) blokkeert. Dat moet voorkomen dat gebruikers ongewenste beelden te zien krijgen.

Instagram ontwikkelt een filter tegen ongewenste privéberichten, waaronder naaktfoto's. Hiervoor gebruikt de app een systeem met kunstmatige intelligentie. Het filter kan behalve naaktbeelden ook gescheld en bedreigingen automatisch herkennen en tegenhouden.

De nieuwe functie moet 'mensen helpen zichzelf te beschermen tegen ongewenste DM's', zegt een woordvoerder van Instagram-moederbedrijf Meta. Uit een Amerikaans onderzoek bleek vorig jaar dat 33 procent van de vrouwen onder de 35 jaar online seksueel is lastiggevallen.

Privacy

Het filter wordt een optie die gebruikers kunnen inschakelen. Ook als ze dat hebben ingesteld, kunnen ze er nog voor kiezen om een geblokkeerde foto te bekijken. 

De functie werkt zonder dat Instagram de foto's op zijn servers scant. De app gebruikt technologie op het apparaat van de gebruiker, zegt een Meta-woordvoerder. "We werken nauw samen met experts om ervoor te zorgen dat deze nieuwe functies de privacy van mensen beschermen." DM's tussen Instagram-gebruikers zijn versleuteld en alleen zichtbaar voor de zender en de ontvanger. 

Instagram
Lees ook
Instagram komt binnenkort eindelijk met een repost-functie

Nudity Protection

Volgens Instagram is de ontwikkeling van het filter onlangs gestart, maar wordt het nog niet onder gebruikers getest. Meta zegt binnenkort meer bekend te maken over de functie, die de naam Nudity Protection krijgt.

Instagram heeft al jaren een filter voor 'Verborgen woorden', waarmee gebruikers automatisch DM-verzoeken met ongewenste termen kunnen filteren.

Instagram
Lees ook:
Instagram krijgt boete van 405 miljoen om schenden privacy kinderen
Bright op Banden

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook