Streamingdienst

Publieke omroep mag streamingdienst NPO Start verder uitbreiden

21 september 2022 14:01 Aangepast: 21 september 2022 14:09

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) mag streamingdienst NPO Start verder uitbreiden. Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media heeft daarvoor woensdag toestemming gegeven.

Met de uitbreiding van NPO Start kunnen onder meer programma's die 's avonds lineair worden uitgezonden, overdag al vooruitgekeken worden. Dat kon tot dusver niet omdat NPO Start officieel een dienst is waarmee programma's die eerder op de tv-zenders van NPO te zien waren, teruggekeken konden worden.

Eerder dit jaar oordeelden de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dat de door NPO gewenste uitbreiding beperkt effect heeft op de markten waarop NPO actief is. Ook het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur adviseerden positief.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe streamingdienst SkyShowtime op 25 oktober van start in Nederland

Programma's speciaal voor NPO Start

De toestemming van Uslu maakt het nu ook mogelijk om het aanbod van het gratis toegankelijk platform NPO Start verder uit te breiden met programma's die speciaal gemaakt zijn voor de streamingdienst.

De eerste titels die de komende periode op NPO Start zullen verschijnen zijn onder meer Pointer Checkt, waarin nepnieuws onderzocht wordt, een VIPS-serie van Au Pairs en een documentaireserie van Fidan Ekiz over de cancelcultuur.

Ook programma's die tot nu toe alleen via de online kanalen van de omroepen te zien waren, kunnen nu via NPO Start bekeken worden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Streaming hoppen' neemt toe: abonnees wisselen Netflix, Disney+ en meer diensten af

Bright op Banden

Nieuw op tv: Bright op Banden

In Bright op Banden zie je stekkerauto's, e-bikes en andere elektrische voertuigen. Elke week op RTL Z, RTL 7 en Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van