Films en series streamen

Nieuwe streamingdienst SkyShowtime op 25 oktober van start in Nederland

20 september 2022 14:27 Aangepast: 21 september 2022 11:47
SkyShowtime vat meerdere merken onder één paraplu. Beeld © SkyShowtime

De nieuwe streamingdienst SkyShowtime is vanaf 25 oktober beschikbaar in Nederland. De prijs is nog onbekend, maar ligt vermoedelijk rond 7 euro per maand.

SkyShowtime is de gezamenlijke streamingdienst van de grote Amerikaanse bedrijven ViacomCBS en Comcast. In de VS hebben die bedrijven allebei een eigen dienst, Paramount+ en Peacock. In Europa wordt dat aanbod samengevoegd tot SkyShowtime.

De komst van de streamingdienst naar Nederland werd eerder deze maand al bekend. Nu is ook de precieze datum van 25 oktober onthuld door SkyShowtime. Op die datum gaat de nieuwe videodienst ook van start in Portugal. In Scandinavië is SkyShowtime vanaf vandaag al beschikbaar.

Nederlandse prijzen

Het is nog niet bekend wat SkyShowtime in Nederland gaat kosten. De prijzen voor de Scandinavische landen geven wel een indicatie. Zo gaan Finnen 6,99 euro per maand betalen. SkyShowtime kost maandelijks 69 Deense kronen (9,25 euro), 79 Noorse kronen (7,75 euro) en 79 Zweedse kronen (7,35 euro).

Een Nederlandse prijs is nog niet aangekondigd, maar vermoedelijk ligt die ook rond dat punt. Het is echter voorgekomen dat Nederlanders door streamingdiensten met een lagere prijs gelokt werden, bijvoorbeeld bij de introductie van HBO Max en Viaplay eerder dit jaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nóg een streamingdienst: SkyShowtime start eind dit jaar in Nederland

Aanbod met nieuwe en bekende titels

Het aanbod van SkyShowtime bestaat onder meer uit recente films als Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion, Minions: The Rise of Grou en The Northman.

Verder biedt SkyShowtime straks films en series van Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, Showtime, Sky Studios en Peacock.

Na Scandinavië, Nederland en Portugal volgt de uitrol in de rest van Centraal en Oost Europa de komende maanden, tot in het eerste kwartaal van 2023. Op dat moment zal SkyShowtime beschikbaar zijn voor 90 miljoen Europese huishoudens.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Viaplay wil geen goedkoper abonnement met reclames aanbieden

Bright op Banden

Nieuw op tv: Bright op Banden

In Bright op Banden zie je stekkerauto's, e-bikes en andere elektrische voertuigen. Elke week op RTL Z, RTL 7 en Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van