Ga naar de inhoud
Game-rivalen

Sony: aanbod Microsoft over Call of Duty is onvoldoende

Sony PlayStation-ceo Jim Ryan Beeld © Getty

Het aanbod van Microsoft om de populaire Call of Duty-games ook een beperkte tijd voor concurrent Sony PlayStation beschikbaar te houden is 'ontoereikend'. Dat vindt het hoofd van Sony's gametak.

Microsoft, de fabrikant van PlayStation-rivaal Xbox, kondigde begin dit jaar aan Call of Duty-maker Activision Blizzard over te nemen voor 69 miljard dollar. Toen beloofde Microsoft dat de volgende Call of Duty-games ook voor de PlayStation beschikbaar zouden blijven vanwege een nog geldende overeenkomst tussen Sony en Activision Blizzard.

Sony PlayStation-baas Jim Ryan zegt dat Microsoft alleen aangeboden heeft om de game drie jaar na de huidige overeenkomst beschikbaar te houden voor de PlayStation. "Hun voorstel was op veel niveaus ontoereikend en hield geen rekening met de impact op onze gamers", aldus Ryan. Volgens Microsoft gaat dit aanbod 'verder dan de gebruikelijke overeenkomsten in de game-industrie'.

Microsoft
Lees ook:
Microsoft neemt gamereus Activision Blizzard over voor ruim 60 miljard euro

Overnames 

Zowel Microsoft als Sony hebben de laatste jaren veel overnames van grote game-ontwikkelaars gedaan. Daarmee krijgen ze steeds meer exclusieve games voor hun spelcomputers in handen.

De overname van Activision Blizzard door Microsoft ligt nog onder de loep bij toezichthouders. De Britse mededingingswaakhond stelde vorige week dat de deal de gamesector zou kunnen schaden, doordat Microsoft concurrenten toegang tot populaire games zou kunnen weigeren. Volgens de instantie is een nader onderzoek nodig. 

Sony kocht onlangs de grote gamestudio Bungie, maker van de bekende Destiny-games.

Inflatie:
Lees ook
Inflatie: PlayStation 5 wordt 50 euro duurder
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl