Ga naar de inhoud
Gamen in virtual reality

Nieuwe PlayStation VR-bril begin 2023 te koop

PSVR2 Beeld © Sony

Sony brengt zijn nieuwe PlayStation VR2 begin volgend jaar op de markt. Het leek er eerst op dat de VR-bril nog dit jaar zou verschijnen, maar Sony bevestigt nu dat het wat later wordt.

Sony zegt op sociale media dat de nieuwe VR-headset 'begin 2023' verschijnt. De exacte verkoopdatum en de prijs zijn nog niet bekend. 

De PSVR2 werd in februari 2021 al door Sony aangekondigd en begin dit jaar volgde de onthulling van het ontwerp, dat is gebaseerd op de eerste PSVR en de PlayStation 5. De PSVR2 heeft een verstelbare hoofdband waar de bril aan hangt. Het nieuwe model is iets compacter en lichter dan de voorganger, die in 2016 verscheen.

Trillingen en oogtracking

De PSVR2 krijgt onder andere een 4K-HDR-scherm en oogtracking, zodat de bril weet waar de gamer kijkt. Daardoor hoeven alleen die beelden scherp te worden getoond, waardoor de rekenkracht efficiënt kan worden ingezet. Ook toonde Sony eerder al de nieuwe controllers van de PSVR2. 

De headset is ook voorzien van haptische trilmotoren die allerlei soorten bewegingen kunnen doorgeven. Zo voelen geweerschoten of regendruppels anders aan. De bril is met een enkele usb-c-kabel op de PlayStation 5 aan te sluiten.

VR-bril
Lees ook:
VR-bril PlayStation 5 krijgt game van Nederlandse studio

Nieuwe Horizon-game

Game-ontwikkelaars hebben al toegang tot de bril, zodat ze games geschikt kunnen maken. Zo moeten er volgens Sony bij de introductie minstens 20 games beschikbaar zijn. Daaronder is ook een nieuwe VR-game in de populaire Horizon-reeks van de Nederlandse studio Guerrilla Games. Meer details over die game zijn nog niet bekend.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl