Ga naar de inhoud
Ring om bril te bedienen

'Apple werkt aan een slimme ring'

Apple ontwikkelt een slimme ring, die onder meer in combinatie met een AR-bril zou zijn te gebruiken.

Uit nieuwe patentaanvragen van Apple blijkt dat de iPhone-maker bezig is met de ontwikkeling van een slimme ring. De patentaanvraag borduurt voort op nieuwe manieren waarmee gebruikers met een app en augmented reality (AR) objecten kunnen meten. Apple wil dat bijvoorbeeld gebruiken om de pols van de gebruiker te meten, om zo de juiste maat van de Apple Watch te bepalen. 

Een nieuw patent gaat in op meer manieren om objecten te meten in augmented reality, bijvoorbeeld door gebruikers naar bepaalde punten te laten kijken, waarna de app de afstand inschat. Eén van de andere manieren gaat over een 'controller', waarbij Apple volgens de website Patently Apple probeert om te verhullen dat het om een ring gaat. Dat blijkt echter wel uit de afbeeldingen bij de aanvraag.

Gebarenbediening 

Apple vroeg deze maand ook een patent aan voor een systeem om apparaten te bedienen met een ring met behulp van gebarenbediening. De Apple Watch heeft al langer een functie om met bewegingen opdrachten uit te voeren.

Apple-bril
Lees ook
Apple-bril is bijna klaar: 'Al getoond aan raad van bestuur'

Slimme bril

De ring-accessoire zou ook te gebruiken zijn in combinatie met een headset. Apple werkt al jaren aan een eigen slimme bril voor VR en AR, die in het tweede kwartaal van 2023 op de markt zou moeten komen. De onthulling zou al in januari gepland staan.

Of de Apple-ring er echt komt, is afwachten. Het bedrijf vraagt aan de lopende band patenten aan, maar veel concepten leiden nooit tot producten. Opvallend is dat zeven jaar geleden al een patent van Apple rond een slimme ring opdook. Rond die tijd kwamen ook de eerste geruchten over Apple's plannen voor een slimme bril naar buiten.

Analist:
Lees ook:
Analist: 'AR-bril Apple wordt in januari aangekondigd'

Google en Microsoft

Apple is niet het enige techbedrijf dat aan ringen werkt. De afgelopen maanden vroegen ook Google en Microsoft patenten op smart rings aan. Amazon bracht in 2020 zelfs al zo'n ring op de markt, maar die is inmiddels niet meer te koop.   

Het bedrijf Orii introduceerde enkele jaren geleden een slimme ring met gebarenbediening en spraakherkenning, waarmee gebruikers bijvoorbeeld meldingen kunnen ontvangen, apparaten kunnen aansturen en muziek kunnen bedienen. 

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl