Geen downloads toegestaan

'Goedkoper Netflix-abonnement staat geen offline kijken toe'

18 augustus 2022 08:47 Aangepast: 18 augustus 2022 08:55

Netflix wil het downloaden van series en films op smartphones en tablets niet toestaan bij het nieuwe goedkopere abonnement met reclames.

Dat blijkt uit codes gevonden in de iPhone-app van Netflix. Bij de huidige abonnementen van Netflix zijn veel afleveringen van series en films te downloaden in de app, zodat ze ook offline, bijvoorbeeld in het vliegtuig, zijn te bekijken. In de appcode staat dat downloads beschikbaar zijn 'op alle abonnementen behalve Netflix met advertenties', ontdekte de app-ontwikkelaar Steve Moser.

Ook zouden gebruikers van het goedkopere abonnement de advertenties niet kunnen overslaan. Verder kunnen ze bepaalde functies niet gebruiken als er een reclame is te zien is. Netflix wil volgens Bloomberg niet reageren.

Abonnees aan boord houden

Netflix komt begin volgend jaar met een goedkoper abonnement met advertenties, waarmee het bedrijf hoopt de daling van het aantal abonnees te stoppen. De goedkopere optie moet zowel huidige abonnees die overwegen op te zeggen aan boord houden als nieuwe klanten trekken die streamingdiensten momenteel te duur vinden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Streaming hoppen' neemt toe: abonnees wisselen Netflix, Disney+ en meer diensten af

Kleiner aanbod

Onlangs kwam al naar buiten dat het goedkopere Netflix-abonnement een kleiner aanbod series en films krijgt. Dat komt doordat de streamingdienst opnieuw moet onderhandelen met sommige producenten over de vergoedingen en er mogelijk bij de start van de nieuwe abonnementsvorm, begin 2023, nog geen deals met alle partijen zijn. 

Hoeveel reclames Netflix-gebruikers te zien krijgen, is nog niet bekend. Ook de prijs van het nieuwe abonnement heeft het bedrijf nog niet gezegd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Goedkoper abonnement Netflix krijgt minder films en series

Vier minuten reclame per uur

Andere streamingdiensten, zoals Videoland van RTL, hebben al langer goedkopere abonnementen met reclames. Ook Disney+ krijgt binnenkort zo'n goedkopere optie met advertenties, waarbij gebruikers vier minuten per uur reclames voorgeschoteld krijgen.

Disney heeft de nieuwe prijzen vorige week bekendgemaakt. Het Disney-abonnement met reclames krijgt dezelfde prijs als het huidige reclamevrije abonnement, dat dit najaar flink duurder wordt

Viaplay zegt geen plannen voor zo'n goedkoper abonnement te hebben.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van