Economie

'WhatsApp ondersteunt binnenkort gifjes'

07 juni 2016 16:46 Aangepast: 31 juli 2017 07:00

WhatsApp lijkt binnenkort ook eindelijk ondersteuning te krijgen voor gifjes. Daarmee gaat de berichtenservice mee met een brede trend: gifjes zijn al jaren weer mateloos populair.

Zo'n beetje elk veelgebruikt sociaal netwerk en elke berichtendienst bood de mogelijkheid al om bewegende plaatjes toe te voegen, bij WhatsApp ontbrak de gif-functie tot nu toe. Daar lijkt binnenkort verandering in te komen, zo is te zien in een lijst met wijzigingen die naar ontwikkelaars stuurt, meldt iCulture.

Nieuwe versie

Eén van die vernieuwingen is ondersteuning voor bewegende gifjes. Wie nu een gifje probeert te sturen in WhatsApp, ziet alleen een stilstaande afbeelding verschijnen, ook al beweegt het origineel. De nieuwe versie van WhatsApp laat afbeeldingen wel bewegen binnen de chat.

Onduidelijk is nog of gebruikers ook opgeslagen gifjes kunnen delen, of enkel links naar gifjes. Binnen WhatsApp zoeken naar gifjes lijkt niet tot de mogelijkheden te behoren, waar dat in bijvoorbeeld Telegram en Twitter wel kan. Wanneer de optie wordt toegevoegd in de openbare versies van WhatsApp is nog niet bekend.

WhatsApp zou binnenkort ook de mogelijkheid om te videobellen toevoegen. Die functie wordt al getest door de eerste gebruikers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore