Live-actionfilm over klassieke game

Game Pac-Man wordt verfilmd met echte mensen

10 augustus 2022 13:37 Aangepast: 10 augustus 2022 16:00

De beroemde game Pac-Man wordt verfilmd. Jane the Virgin-acteur Justin Baldoni werkt aan een versie met echte mensen. De live-actionfilm moet volgend jaar uitkomen.

De Japanse gamereus Bandai Namco Entertainment, het bedrijf achter Pac-Man, en de Amerikaanse filmstudio Wayfarer Studios werken samen aan de film over het populaire spelletje, dat in 1980 voor het eerst verscheen en razend populair was in arcadehallen.

Chuck Williams, die de gameverfilming Sonic the Hedgehog (2020) heeft geproduceerd, heeft het script voor de nog titelloze Pac-Man-film geschreven, meldt Hollywood Reporter. Meer details over het project zijn nog niet bekend.

Animatiesseries

Het is niet de eerste keer dat het verhaal van Pac-Man is verfilmd. Eerder werden er al animatieseries gemaakt over de game waarin spelers als een gele cirkel in een doolhof alle stippen moeten opeten, waarbij ze spookjes moeten zien te ontwijken.

De recente films over de Sonic-games waren een succes. Er is inmiddels een derde Sonic-film in de maak, die eind 2024 in de bioscoop gaat draaien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix maakt animatieseries over Sonic, Dragon Age en Tekken

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van