Nieuwe optie in iOS 16

Apple brengt batterijpercentage terug in iOS 16 op nieuwere iPhones

09 augustus 2022 12:27
Rechtsboven in beeld, terug van weggeweest. Beeld © 9to5Mac

In 2017 verdween het makkelijk leesbare batterijpercentage aan de bovenkant van het scherm van iPhones. In de aanstaande update iOS 16 keert dat percentage weer terug, maar wel op een iets andere manier.

Gebruikers van iPhones konden tot de komst van de iPhone X, die in het najaar van 2017 verscheen, makkelijk zien hoeveel batterijduur ze nog precies hadden. Rechtsboven in beeld stond een batterijtje dat langzaam leegliep met daarnaast een percentage in cijfers. Omdat de iPhone X en de topmodellen daarna beschikten over een 'notch', een scherminkeping bovenin, was er voor de cijfers geen plaats meer.

Wie het percentage wilde zien, moest daarom bij iPhones van de afgelopen paar jaar het bedieningspaneel openen door van de rechterbovenhoek naar beneden te vegen. In iOS 16 keert het percentage als optie terug, blijkt uit de nieuwste bètaversie van het systeem.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Apple stelt verschijning iPadOS 16 met een maand uit'

Cijfers in het batterijtje

Gebruikers die de optie aanzetten, zien in het batterijsymbooltje rechtsboven cijfers staan, voor het procentteken is kennelijk geen plaats. Ook het leegloop-effect ontbreekt voor gebruikers die de optie aanzetten. Het batterijsymbool oogt altijd vol, om te zorgen dat de kleine cijfers goed leesbaar zijn. Het symbooltje is bij normaal gebruik zwart of wit, tijdens opladen groen en bij gebruik van de batterijbesparingsmodus is het batterijtje geel.

Het percentage is niet op alle iPhones met een notch te gebruiken: de iPhone 12 mini en 13 mini hebben de optie niet, de iPhone 11 ook niet. Mogelijk heeft dat te maken met de iets lagere schermresolutie van die toestellen.

De update naar iOS 16 verschijnt vermoedelijk in september voor iPhones. De iPad-variant zou met een maand zijn uitgesteld. iOS 16 introduceert nieuwe, uitgebreidere toegangsschermen die met allerhande wallpapers en widgets te personaliseren zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

iPhone 14 mogelijk vertraagd door spanning tussen China en Taiwan

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van