Nieuwe functies WhatsApp

WhatsApp krijgt nieuwe privacy-opties: online-status af te schermen

09 augustus 2022 11:37 Aangepast: 09 augustus 2022 13:28
WhatsApp Beeld © Getty

WhatsApp geeft gebruikers later deze maand de mogelijkheid om in te stellen dat niemand meer kan zien of ze online zijn. Ook wordt het mogelijk om WhatsApp-groepen stilletjes te verlaten.

Het afschermen van de 'laatst gezien'-status kon al langer op WhatsApp, maar dat kan straks ook met de 'nu online'-status die bij de naam van gebruikers staat. De nieuwe privacy-instelling geeft gebruikers de mogelijkheid om hun online aanwezigheid voor iedereen af te schermen. 

De nieuwe instelling was onlangs al uitgelekt, maar vandaag meldde Mark Zuckerberg, de ceo van WhatsApp-moederbedrijf Meta, dat de wereldwijde uitrol binnenkort plaatsvindt. Volgens WABetainfo, dat de testversies van WhatsApp op de voet volgt, vindt de uitrol later deze maand plaats.

WhatsApp-gebruikers kunnen er straks ook voor kiezen om hun online-status alleen aan hun contactpersonen te tonen of alleen aan hun contacten behalve bepaalde personen die ze specifiek kunnen instellen. Gebruikers die hun online-status afschermen kunnen ook die van anderen niet langer zien. Dat principe geldt ook bij andere privacy-opties op WhatsApp. Zo zijn de bekende blauwe vinkjes niet bij anderen te zien als een gebruiker ze zelf niet deelt.

Geen melding meer bij verlaten groep

WhatsApp gaat ook enkele andere privacy-gerelateerde aanpassingen doen. Zo verdwijnen de standaardmeldingen als gebruikers WhatsApp-groepen verlaten. Als iemand een groepschat verlaat, wordt dat niet langer gemeld aan alle leden van de groep, behalve aan de groepsbeheerders.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WhatsApp laat je nu elke emoji als reactie onder een bericht zetten

Berichten langer te verwijderen

Ook maakte WhatsApp bekend dat gebruikers voortaan 2,5 dag de tijd krijgen om na verzending een bericht te verwijderen voor de ontvanger. Daar kregen ze eerder ruim een uur de tijd voor. 

Verder gaat WhatsApp screenshots blokkeren bij foto's en filmpjes waarvan gebruikers hebben ingesteld dat ze maar één keer bekeken mogen worden. Die functie voor 'eenmalige weergave' voegde de chatapp vorig jaar toe.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WhatsApp laat gebruikers elkaar muten in videochat

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van