Drie gewonden in datacentrum

Google: geen verband tussen storing en incident met gewonden in datacenter

09 augustus 2022 05:04 Aangepast: 10 augustus 2022 00:28
Google Beeld © Getty

Zoekmachine Google is afgelopen nacht enige tijd offline geweest. Kort voor de storing werd een 'elektrisch incident' in een Amerikaans datacenter gemeld waarbij drie medewerkers gewond raakten. Google zei later dat dit voorval geen verband hield met de storing.

Op de site Downdetector.com kwamen tienduizenden meldingen binnen van de problemen bij Google. The Guardian schrijft dat niet alleen de zoekmachine Google getroffen werd, maar ook Gmail, Google Maps en Google Images.

Google zei later dat de problemen ontstonden na het uitvoeren van een update. Het gebeurt zelden dat Google onbereikbaar is. Inmiddels werkt de zoekmachine weer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fietsroutes op Google Maps gaan meer details tonen

Drie gewonden in datacenter

Lokale media in de Amerikaanse staat Iowa meldden kort voor de storing een 'elektrisch incident' in een datacentrum van Google, schrijft persbureau Bloomberg. Een woordvoerder van Alphabet, het moederbedrijf van Google, bevestigde het incident en zei dat drie medewerkers gewond zijn geraakt.  

Het 'elektrische incident' had volgens Google geen verband met de technische problemen waar het bedrijf vrijwel tegelijkertijd mee kampte. Er loopt nog een onderzoek naar het voorval.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore