Ga naar de inhoud
Navigatie-app

Fietsroutes op Google Maps gaan meer details tonen

Google breidt komende maand de informatie over fietsroutes op Google Maps uit met meer details, zoals over het type weg. Ook wordt het vergelijken van meerdere fietsroutes volgens Google makkelijker.

De nieuwe fietsroute-informatie is een onderdeel van een aantal nieuwe updates van Google Maps. Fietsers krijgen straks sneller te zien welke soorten wegen ze op hun route tegenkomen, zoals een hoofdweg, een lokale straat of een straat met een fietstrook of een fietspad. Ook zien ze waar er stukken zijn met druk autoverkeer en waar ze steile hellingen of trappen tegenkomen.

Volgens Google moet het ook makkelijker worden om meerdere fietsroutes in de app te vergelijken. Zo toont Google Maps of een bepaalde route veel fietspaden heeft of veel afslagen. Bij elke route toont de app ook het percentage fietspaden en fietsstroken op de route.

"De verbeterde fietsroutes worden in de loop van augustus uitgerold, ook in Nederland", laat een woordvoerder van Google weten.

E-bike
Lees ook:
E-bike is populair vanwege gemak, looks van fiets 'onbelangrijk'

Melding als vriend op bepaalde plek aankomt

Ook krijgt Google Maps een functie waarmee gebruikers meldingen kunnen krijgen als een vriend of familielid is aangekomen op een bepaalde locatie of die plaats heeft verlaten. Dat moet bijvoorbeeld handig zijn als een groep vrienden naar een concert gaat. Gebruikers kunnen dan het adres van de concertlocatie instellen, zodat ze sneller weten wie er is aangekomen.

Deze meldingen zijn alleen in te stellen voor mensen die er al voor hebben gekomen om hun locatie met elkaar te delen via Google Maps. Het delen van locaties is op elk moment weer stop te zetten. 

Verder voegt Google 'realistischere' luchtfoto's van bijna van de populairste bezienswaardigheden ter wereld toe. Het gaat onder meer op locaties in Barcelona, London, New York, San Francisco en Tokio. De updates van Google Maps worden wereldwijd uitgerold op Android en iOS.

Google
Lees ook:
Google Maps is veruit de populairste reisapp van Nederland
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl