Sociale media

Facebook wil extra profielen mogelijk maken: nicknames toegestaan

15 juli 2022 08:20 Aangepast: 15 juli 2022 17:42
Beeld © Getty

Facebook is onder gebruikers de mogelijkheid om vier extra profielen te maken aan het testen. Deze extra profielen hoeven niet de echte naam of identiteit van de persoon te hebben.

Facebook-moederbedrijf Meta hoopt met de functie voor extra profielen dat mensen vaker berichten gaan plaatsen en delen. Voor contact met verschillende sociale groepen kunnen ze andere profielen gebruiken, zoals eentje voor teamgenoten en eentje voor collega's. Ook krijgt elk profiel zijn eigen nieuwsoverzicht. 

Gebruikers hoeven alleen hun echte naam op hun hoofdprofiel te gebruiken. Op extra profielen mogen ze nicknames gebruiken, zolang ze de regels niet overtreden, zoals het gebruik van foto's van anderen. Tot nu toe hanteerde Facebook het beleid dat gebruikers hun echte naam moesten gebruiken. 

"Om mensen te helpen hun ervaring te personaliseren op basis van hun eigen interesses en relaties, testen we een manier voor mensen om meer dan één profiel te hebben dat gekoppeld is aan één Facebook-account", licht een woordvoerder van Meta toe. Wie de gebruikersregels overtreedt met een profiel, loopt het risico om in één keer alle profielen kwijt te raken.  

Test in eerste groep landen

Voorlopig test Meta de functie onder gebruikers in de VS en een handvol andere landen, schrijft Bloomberg. Of ook Nederlandse gebruikers de nieuwe optie al kunnen krijgen, is nog niet bekend.

Facebook liet gebruikers eerder al een extra profiel aanmaken voor zijn datingdienst. Ook kunnen bekende personen al langer meerdere profielen beheren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Instagram breidt mogelijkheden influencer-abonnement uit

'Engagement'

Met de nieuwe mogelijkheid hoopt Meta het zogeheten 'engagement' (betrokkenheid) van gebruikers te vergroten. Dan gaat het bijvoorbeeld om de hoeveelheid berichten en reacties die mensen plaatsen en het aantal likes dat ze geven. Die cijfers vormen een belangrijke maatstaf voor de populariteit van een sociaal netwerk.

De nieuwe functie verandert niets aan de manier waarop Meta zijn aantallen actieve gebruikers berekent. Die getallen maakt het altijd bij zijn kwartaalcijfers bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dreiging dat Facebook en Instagram offline gaan in EU nog niet van de baan

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van