Ga naar de inhoud
Nintendo Pictures

Nintendo koopt eigen animatiestudio

Beeld uit de game Metroid: Other M Beeld © Nintendo

Nintendo heeft zijn eigen animatiestudio gekocht: Dynamo Pictures. De studio zal vanaf nu als Nintendo Pictures door het leven gaan.

Het is de bedoeling dat de nieuwe studio zich gaat richten op het maken van 'visuele content' op basis van bekende Nintendo-titels, aldus het bedrijf. Of het om films of televisieseries of iets anders gaat is nog niet helemaal duidelijk.

De overname moet op 3 oktober dit jaar rond zijn. Het zal 'weinig impact hebben' op de financiële resultaten van Nintendo dit jaar. 

Hoewel er op dit moment veel overnames plaatsvinden in de gamesector, is Nintendo van oudsher terughoudend met grote aankopen. De gamemaker koopt doorgaans alleen bedrijven waar het al langer mee samenwerkt.

Pedro
Gameverfilmingen
Pedro Pascal speelt hoofdrol in gameverfilming The Last Of Us

Ook Dynamo werkte al met Nintendo samen

Dat geldt ook voor Dynamo Pictures, dat sinds 2004 digitale animaties produceert voor films, televisieseries én games van onder andere Nintendo. Zo werkte Dynamo mee aan de game Metroid: Other M uit 2010. Daarnaast leverde de studio visuele elementen voor games als Death Stranding en Persona 5, en werkte het mee aan animeserie Yuri!!! on Ice

Mocht Nintendo denken aan audiovisuele producties, dan is dit er wel de tijd voor. Animatie- en tv-series op basis van games zijn in opkomst, en er is op dit moment een film op basis van Super Mario Bros. in ontwikkeling voor volgend jaar.

In een presentatie voor investeerders in 2021 liet Shigeru Miyamoto, het hoofd van de Japanse gamegigant, doorschemeren dat de gamemaker op de langere termijn meer films wil maken.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl