Ga naar de inhoud
Nieuwe emoji

Deze nieuwe emoji komen eraan: ezel, kwal, gans en wifi

Het Unicode Consortium, de organisatie die over emoji gaat, heeft 31 nieuwe emoji onthuld die waarschijnlijk later dit jaar en volgend jaar worden uitgebracht.

Onder de nieuwe concept-emoji is een trillend gezicht, dat bijvoorbeeld is te gebruiken voor geschokte reacties. Ook komen er emoji met duwende handen bij. Die zijn te gebruiken om iets af te houden of te weigeren. In combinatie met elkaar kunnen ze een high five vormen, hoewel daarvoor ook vaak de emoji met gevouwen handen wordt gebruikt.  

Er komen meerdere dieren-emoji bij, zoals een ezel, gans, kwal en eland. Verder worden emoji voor een blokfluit, erwten en gember voorgesteld. Ook komt er een speciale wifi-emoji en zijn er hartjes in drie nieuwe kleuren.

Veel minder dan vorige jaren

Het aantal nieuwe emoji is dit jaar veel kleiner dan in eerdere jaren. De definitieve ontwerpen van de emoji verschillen tussen de grote techbedrijven zoals Apple, Google en Microsoft. De emoji worden in september definitief goedgekeurd. Vrijwel alle conceptversies halen de uiteindelijke lijst.

Onderzoek
Lees ook:
Onderzoek toont aan: gebruik geen emoji's in je mails
WhatsApp
Lees ook:
WhatsApp laat je nu elke emoji als reactie onder een bericht zetten
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl