Ga naar de inhoud
Apple Car

Testauto zelfrijdende Apple Car rijdt bijna jogger aan

Beeld © iStock

Apple wil een zelfrijdende auto voor consumenten op de markt zetten, maar de ontwikkeling daarvan gaat volgens nieuwe informatie niet van een leien dakje.

De Apple Car rijdt voorlopig nog niet over de weg, want Apple loopt tegen allerlei problemen aan. Dat blijkt uit een verslag van The Information.

Het plan van Apple is om een auto voor consumenten op de markt te zetten, maar dit project loopt onder andere vertraging op door wisselend leiderschap.

Topman Craig Federighi is volgens het verslag sceptisch over het hele project. Apple ceo Tim Cook houdt toezicht, maar komt volgens enkele werknemers maar zelden in de kantoren. 

Zelfrijdend

De Apple Car moet uit zichzelf rijden, maar dat valt nog niet mee. Tijdens een testrit in augustus 2021 zouden de auto's nog veel moeite hebben gehad om door de straten te navigeren. De auto's reden tegen de stoep aan en wisten niet in de juiste laan te blijven bij kruispunten.

Eerder dit jaar reed een testauto bijna een jogger aan. De software van de auto identificeerde de jogger aanvankelijk als 'stilstaand object', daarna als 'stilstaand persoon' en daarna als 'bewegende voetganger'. Alsnog moest de mens in de auto hard op de rem trappen, waarna de auto vlak voor de persoon tot stilstand kwam. 

Volkswagen-ceo:
Lees ook
Volkswagen-ceo: niet bang voor Apple Car

Het design van de Apple Car

Topontwerper John Ive die in 2019 vertrok bij Apple, geeft advies aan het project. Ive wil de auto een 'vreemd' uiterlijk geven, waarbij onder andere de sensoren niet worden verborgen.

Het huidige ontwerp van de auto zou vier stoelen hebben die naar binnen draaien, zodat de passagiers met elkaar kunnen praten. Het gebogen dak moet lijken op dat van een Volkswagen Kever.

Weer
Lees ook:
Weer toptechneuten vertrokken bij Apple-autoproject