Nieuwe functie WhatsApp

WhatsApp laat je nu elke emoji als reactie onder een bericht zetten

11 juli 2022 17:35 Aangepast: 11 juli 2022 18:20

WhatsApp rolt de mogelijkheid uit om met elke emoji onder een bericht te kunnen reageren. Tot nu toe was de selectie beperkt tot zes populaire emoji.

Sinds mei dit jaar kunnen WhatsApp-gebruikers via emoji reageren. Er was keuze uit maar zes stuks: 👍❤️😂😮😢🙏. Die kunnen aan een bericht toegevoegd worden door dat bericht even ingedrukt te houden. Nu kan het reageren met alle emoji, schrijft Meta-topman Mark Zuckerberg. Meta is eigenaar van WhatsApp.

De nieuwe mogelijkheid wordt stapsgewijs uitgerold. Gebruikers die de functie al hebben, zien nu een plusteken naast de selectie van zes emoji. Een druk op de plus geeft toegang tot een selectiescherm met meer emoji. Het is niet duidelijk wanneer alle gebruikers de nieuwe functie kunnen gebruiken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WhatsApp laat je binnenkort verbergen of je online bent

Dezelfde beperkingen als voorheen gelden nog steeds. Gebruikers kunnen per bericht maar één emoji achterlaten en het is niet mogelijk om reacties te verbergen.

WhatsApp werkt ook samen met Emojipedia, een site die uitleg over emoji geeft. De site heeft de populairste emoji van het moment van culturele context voorzien: de emoji van een petje betekent bijvoorbeeld dat iets een leugen is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onderzoek toont aan: gebruik geen emoji's in je mails

Meer nieuwe functies

Vorige week werd bekend dat WhatsApp ook werkt aan een nieuwe optie waarmee anderen niet meer kunnen zien of je online bent. Sinds kort is het al mogelijk om de laatst gezien-status te verbergen voor bepaalde contactpersonen. Ook de profielfoto en profieltekst zijn te verbergen.  

WhatsApp ontwikkelt daarnaast een nieuwe functie waarmee gebruikers verstuurde berichten nog kunnen aanpassen. Wanneer de bewerkfunctie wordt ingevoerd, is nog niet bekend.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van