Sociale media

Twitter laat gebruikers samen één tweet plaatsen

07 juli 2022 17:08
Beeld © getty

Twitter laat gebruikers nu ook samen dezelfde tweet publiceren. Met de nieuwe CoTweets-functie zijn twee accounts beide de auteur van dezelfde tweet.

Twitter bevestigt tegen The Verge dat de CoTweets-functie onder gebruikers wordt getest. Sommige Twitteraars hebben de afgelopen dagen al CoTweets geplaatst. Bij zulke berichten zijn twee accounts als afzender te zien.  

Twitter zegt te onderzoeken of de nieuwe functie "gebruikers helpt om een nieuw publiek te bereiken en om hun samenwerking met andere accounts te versterken".

Gebruikers die de functie al hebben kunnen iemand anders uitnodigen om in een tweet te worden getagd als co-auteur. Via DM's kunnen ze over de inhoud van de tweet overleggen. Hoewel volgers zien dat een CoTweet door twee mensen is geschreven, lijken de antwoorden op zo'n bericht nog alleen aan de hoofdauteur gericht te zijn. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elon Musk stelt doel voor Twitter: 1 miljard gebruikers

Instagram Collabs

Instagram biedt sinds vorig jaar al de mogelijkheid om samen foto's of video's te plaatsen met de Collabs-functie. De post heeft dan twee auteurs en krijgt reacties, aantal weergaven en likes. De Collabs-functie werkt ook met de korte verticale Reels-filmpjes.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Twitter experimenteert met langere 'Notes'-berichten

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van