Tanken met Apple CarPlay

Apple laat automobilisten via CarPlay voor brandstof betalen

30 juni 2022 19:11 Aangepast: 30 juni 2022 19:12
Het vernieuwde CarPlay in iOS 16.

Apple geeft houders van tankstations vanaf iOS 16 de mogelijkheid om gebruikers van de CarPlay-functie direct vanaf het scherm in auto's voor brandstof te laten betalen.

Met Apple CarPlay kunnen iPhone-gebruikers bepaalde apps gebruiken en bedienen vanaf het scherm voorin hun auto. Met iOS 16, dat dit najaar verschijnt, krijgt ook CarPlay nieuwe functies, waaronder eentje rond tankstations. Die bedrijven kunnen CarPlay-apps toevoegen die gebruikers via de navigatiefunctie naar een tankstation leiden en vervolgens direct voor brandstof laten betalen vanuit die navigatie-app. Ook komt er ondersteuning voor het betalen voor tolwegen.

Met de functie zouden chauffeurs straks kunnen tanken zonder aan de pomp of in de winkel van het tankstation te hoeven betalen. Een grote Amerikaanse keten van tankstations ontwikkelt al een app voor iOS 16, meldt Reuters. Ook zegt een maker van apps voor tankketens dat er onder zijn klanten grote interesse in de functie is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple heeft iOS 16 onthuld: dit is er nieuw in de grote iPhone-update

Snelheid en airco ook in CarPlay

Grote ketens als Shell, BP en Chevron willen tegenover Reuters nog niet zeggen of zij de functionaliteit gaan ondersteunen. Automakers als GM hebben zelf ook al weleens geprobeerd om een betaalsysteem voor brandstof in te bouwen, zonder veel succes.

Apple wil CarPlay met iOS 16 ook dieper integreren met de systemen van auto's. Apple wil CarPlay ook kunnen tonen op de instrumentenclusters van auto's. CarPlay toont dan zaken als de snelheidsmeter, autoradio, en aircobediening. Om dat mogelijk te maken moet Apple wel afspraken maken met autofabrikanten.

Welke auto's CarPlay met diepere integratie krijgen, maakt Apple dan ook pas eind volgend jaar bekend. Volgens analisten is Apple al in overleg met autofabrikanten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple wil CarPlay uitbreiden: 'Ook airco, radio, stoelen en meer bedienen'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van