Ga naar de inhoud
Aanrandingen

NS gaat live meekijken op bewakingscamera's in risicotreinen

Live meekijken kan alleen in de moderne types van de sprinter treinstellen. Beeld © ANP

Medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen gaan live meekijken in treinen waar veel overlast wordt gemeld. Aanleiding zijn meerdere incidenten van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de trein rond Hoorn, meldt NS.  

Het gaat om een proef tot het einde van het jaar. Het spoorbedrijf kan alleen in sprinters van het type SNG live meekijken, omdat er bij deze sprinters camera's in de coupés hangen. Eerder werden de beelden pas na een incident bekeken om de dader op te sporen.

WhatsApp-alarmnummer

De NS wil ook meer aandacht vragen voor het speciale WhatsApp-alarmnummer en gaat stickers van het nummer op de treinen aanbrengen. In situaties waarbij met spoed hulp nodig is, moet 112 gebeld worden.
 

Verdachte
Lees ook:
Verdachte aangehouden voor langdurige aanranding van jonge vrouw in trein

Vorige maand nog zorgde een aanrandingszaak in een trein voor veel beroering. Een 19-jarige vrouw die alleen in de treincoupé zat in de trein van Amsterdam naar Alkmaar 40 minuten lang aangerand door een man. Al die tijd kwam er geen conducteur langs en omdat er verder niemand anders in de coupé zat kon er ook niemand ingrijpen.

Door live de bewakingsbeelden te kijken, hoopt de NS in dergelijke gevallen wel snel te kunnen ingrijpen.

NS:
Lees ook:
NS: Whatsapp-alert voor incidenten in trein 2500 keer gebruikt