Ga naar de inhoud
Augmented Reality

Analist: 'AR-bril Apple wordt in januari aangekondigd'

De eerste augmented reality-headset van Apple wordt waarschijnlijk in januari aangekondigd, volgens een gerespecteerde analist op het gebied van Apple-hardware.

Er vliegen al jaren geruchten rond over een augmented reality (AR) bril van de iPhone-maker. AR legt via een scherm of de glazen van een bril een laag met digitale objecten over de wereld. Die kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, van het plannen van waar meubilair moet staan tot het opvragen van informatie over iets waar je naar kijkt.

Volgens de gerespecteerde analist Ming-Chi Kuo van TF International Securities lijkt het erop dat de bril van Apple begin volgend jaar eindelijk officiele bekend wordt gemaakt, schrijft 9to5Mac. Analisten verwachtten de bril eerst nog wat eerder, maar leverings en technologieproblemen leidden tot uitstel, waaronder door de coronapandemie.

'Eerste
Nog meer voorspellingen
'Eerste Apple-bril in tweede kwartaal van 2023 te koop'

Race naar de beste AR-bril

Er lijkt op dit moment een race plaats te vinden naar een winstgevende AR-bril. Bedrijven als Snap, Google en Meta werken allemaal aan hun eigen bril voor een markt die ze als veelbelovender zien dan virtual reality. AR zou ook een spil moeten zijn in de 'metaverse',  de droom van een gedeelde virtuele werkelijkheid.

Maar veel van deze projecten lijken nog toekomstmuziek. De bril van Apple zou inmiddels al zo goed als klaar zijn, volgens berichten in mei. Het team achter de bril zou deze toen aan het bestuur hebben getoond.

Apple-topman Tim Cook liet gisteren doorschemeren dat het bedrijf serieus inzet op AR. Hij zei toen tegen het Chinese China Daily dat AR-fans "moeten blijven kijken om te zien wat wij te bieden hebben".

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl