Weer grote crypto-hack

Hackers maken 100 miljoen dollar buit bij cryptobedrijf Harmony

24 juni 2022 14:46 Aangepast: 24 juni 2022 14:51

Hackers hebben voor 100 miljoen dollar (95 miljoen euro) aan cryptocoins gestolen bij een hack van het cryptobedrijf Harmony. De hackers gebruikten kwetsbaarheden in een zogeheten cryptobrug, dat de onderlinge handel tussen verschillende cryptomunten mogelijk maakt.

Harmony meldt dat de hack van zijn Horizon-brug donderdagochtend plaatsvond. Het bedrijf werkt samen met overheden en forensische specialisten om de daders te achterhalen en te proberen het gestolen geld terug te halen. Harmony wordt onder andere gebruikt voor blockchaingames als Mars Colony en DeFi Kingdoms.

Cybercriminelen richten zich steeds vaker op deze cryptobruggen. In februari stalen hackers al 325 miljoen dollar van de zogeheten Wormhole-brug. In maart werd 620 miljoen dollar (588 miljoen euro) buitgemaakt bij een hack van de Ronin-brug, dat is gekoppeld aan het populaire blockchainspel Axie Infinity.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Hackers stelen 600 miljoen dollar aan cryptovaluta bij game

Noord-Koreanen

De hackers van Harmony maakten volgens onderzoeker Elliptic bedragen in de cryptomunten Ether, BNB, Tether, USDC en DAI buit, die ze vervolgens inruilden voor Ether met behulp van zogenaamde gedecentraliseerde cryptobeurzen. 

De Ronin-hack van eerder dit jaar werd toegeschreven aan een Noord-Koreaanse hackergroep. Waar de hackers van Harmony vandaan komen, is nog niet duidelijk.

In januari wist een hacker van vijf wallets op het Harmony-netwerk cryptomunten ter waarde van zo'n 5,8 miljoen dollar te stelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hacker steelt 325 miljoen dollar aan cryptocurrency

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van