Ga naar de inhoud
Auto viel van derde verdieping

Twee doden nadat elektrische auto uit hoofdkantoor Chinees merk Nio stortte

Twee personen zijn omgekomen bij een ongeluk met een elektrische auto van het Chinese merk Nio. De auto viel van de derde verdieping van het hoofdkantoor van Nio in Shanghai.

Bij het ongeluk kwamen een medewerker van Nio en een persoon die bij een partnerbedrijf werkte om het leven, meldt de BBC. De twee slachtoffers zaten in het voertuig dat door een raam reed en naar beneden viel. Nio werkt samen met de autoriteiten aan het onderzoek naar het ongeval.

De autofabrikant zegt in een verklaring dat het ongeluk 'niet is veroorzaakt door het voertuig'. Volgens de BBC leidde een eerste versie van de verklaring van het bedrijf op Chinese sociale media tot veel woedende reacties. Op websites werden ook video's gepubliceerd van de reddingswerkers bij het autowrak.

Het is volgens de BBC niet precies duidelijk waarvoor de ruimte op de derde verdieping van het gebouw werd gebruikt. De ruimte werd door verschillende personen anders omschreven: als een showroom, een testfaciliteit of een parkeerplaats.

Chinese
Lees ook:
Chinese techreus onthult nieuwe zelfrijdende auto Robo-1

Concurrent van Tesla

Nio, dat in 2014 werd opgericht, is een van de grote Chinese concurrenten van Tesla, dat in Shanghai ook een grote fabriek heeft. Nio zet onder andere in op een netwerk van stations waar automobilisten hun lege accu voor een volle accu kunnen omwisselen. Daardoor hoeven ze niet te wachten om hun auto op te laden.  

Vorig jaar leverde Nio ruim 91.000 auto's af, in de eerste vijf maanden van dit jaar waren dat er 38.000. Het Chinese bedrijf verkoopt zijn elektrische auto's sinds vorig jaar ook in Noorwegen en heeft plannen om uit te breiden naar meer Europese landen.

Xiaomi
Lees ook:
Xiaomi komt in 2024 met eerste elektrische auto
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl