Ga naar de inhoud
Doodsoorzaak betwist

Lichaam softwarepionier John McAfee jaar na dood nog altijd in Spaans mortuarium

John McAfee Beeld © Getty/Bloomberg

De Brits-Amerikaanse softwarepionier John McAfee overleed een jaar geleden, maar hij is nog niet begraven of gecremeerd. Zijn lichaam ligt nog altijd in een mortuarium in Barcelona, vanwege onenigheid over zijn doodsoorzaak.

McAfee werd op 23 juni vorig jaar dood gevonden in zijn cel in een gevangenis bij Barcelona, op 75-jarige leeftijd. Hij zat vast op verdenking van belastingfraude en zou worden uitgeleverd voor berechting in de Verenigde Staten.

Uit autopsie kwam naar voren dat hij was overleden door zelfmoord, maar zijn weduwe Janice Dyson betwist dat. Zij dringt aan op een nieuwe lijkschouwing en verder onderzoek. Een onderzoeksrechter weigerde dat, maar daartegen is Dyson in beroep gegaan. Die zaak loopt nog altijd.

"Het is moeilijk om onder woorden te brengen hoe het leven er het afgelopen jaar heeft uitgezien", tweette Dyson vandaag. Ze riep haar volgers op een petitie te ondertekenen 'om de Spaanse autoriteiten onder druk te zetten om de stoffelijke resten van McAfee vrij te geven'.

Het
Lees ook:
Het bizarre leven van John McAfee: van 100 miljoen naar bankroet

Antivirus-software en cryptocoins

De Amerikaanse justitie verdacht McAfee ervan dat hij van 2014 tot en met 2018 geen belastingaangifte had gedaan en zo miljoenen dollars in zijn zak had gehouden. Volgens de zakenman waren de beschuldigingen politiek gemotiveerd, omdat ze te maken zouden hebben met zijn politieke ambities. In oktober 2020 werd hij gearresteerd in Barcelona.

McAfee richtte in de jaren 80 het bekende antivirusbedrijf McAfee op en stortte zich later in de cryptovaluta. Over zijn leven verscheen in 2016 een documentaire.

Softwarepionier
Lees ook
Softwarepionier John McAfee dood gevonden in zijn Spaanse cel
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl