Ga naar de inhoud
Tech

Netflix ontslaat driehonderd mensen vanwege oplopende kosten

Netflix

Netflix ontslaat nog eens zo'n driehonderd werknemers in een poging de kosten onder controle te krijgen.

De streamingdienst gaat het momenteel niet meer zo voor de wind als tijdens de coronapandemie toen er heel veel abonnees bijkwamen. Vorige maand kondigde het bedrijf daarom al aan dat er voor honderdvijftig werknemers geen plek meer was.

De nieuwe ingreep treft in principe heel het bedrijf. Maar het merendeel van de banen verdwijnt in de Verenigde Staten. Of er ook arbeidsplaatsen verloren gaan in Nederland, is niet naar buiten gebracht.

Netflix
Lees ook:
Netflix reageert op fataal ongeluk op set van serie The Chosen One

In april werd al duidelijk dat de streamingdienst voor het eerst sinds 2011 abonnees was verloren. Netflix had aan het einde van het eerste kwartaal 200.000 betalende gebruikers minder dan drie maanden eerder.

De abonneeproblemen van Netflix zijn volgens kenners deels te wijten aan een prijsverhoging bij het platform begin dit jaar. Daarbij kampt Netflix tegenwoordig met stevige concurrentie. Webwinkelconcern Amazon en entertainmentreus Walt Disney timmeren al een tijd aan de weg met hun eigen streamingdiensten.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe optie Netflix: goedkoper, maar mét advertenties

Netflix is van plan om met een nieuw en goedkoper abonnement te komen waarmee kijkers advertenties zien voorafgaand aan en tussen films en series door. Daarmee hoopt de onderneming volgens co-topman Ted Sarandos nog een grote groep mensen te verleiden om ook een Netflix-account te nemen, heeft hij gezegd op het Cannes Lions-festival. Details als de prijs en de introductiedatum van die nieuwe abonnementsvorm zijn nog niet bekend. Netflix praat nog met diverse bedrijven over mogelijke reclamepartnerschappen.

Gouden
Lees ook:
Gouden tijden voorbij voor Netflix? Het roer gaat om