Ga naar de inhoud
Leveringsproblemen

Microsoft geeft toe: er is een Xbox-controllertekort

Beeld © Microsoft

Microsoft kampt met een Xbox-controllertekort. Was het eerst alleen nog de nieuwe Xbox die moeilijk te krijgen was, nu is zelfs de controller nauwelijks meer te vinden.

Dat bevestigt de techgigant aan gamessite VGC. Microsoft zou te kampen hebben met 'verstoringen van de levering'.

De problemen zouden vooral in Europa te merken zijn, waaronder Nederland. Varianten van externe leveranciers lijken wel nog te koop, maar voor een officiele Xbox controller betaal je op sites als Bol.com en Nedgame inmiddels 90 euro of meer.

Normaal kost een Xbox-controller van Microsoft zo rond de 60 euro. Gebruikers kunnen nog wel zelfontworpen Xbox-controllers via Microsoft kopen, maar het is niet bekend of deze ook daadwerkelijk snel geleverd worden.

Autoproductie
Autosector
Autoproductie herstelt zich: fabrikanten hebben weinig last meer van chiptekorten

Leveringsproblemen in de techwereld

Microsoft belooft dat er op dit moment aan het probleem gewerkt wordt. Het bedrijf kan alleen niet zeggen wanneer het is opgelost.

Het is bij lange na niet de eerste techfabrikant die met leveringsproblemen zit. De vraag voor elektronica is sinds het begin van de coronapandemie flink gestegen, en de wereld kampt daarom al jaren met een chiptekort. 

Ook het fabriceren van andere technologische onderdelen loopt niet altijd goed. Verwacht wordt dat het minstens een jaar, of zelfs wel twee jaar, duurt voordat de leveringsketens volledig hersteld zijn.