De strijd om Twitter

Musk: zaken rond Twitter-overname blijven onopgelost

21 juni 2022 12:39 Aangepast: 21 juni 2022 12:55
Elon Musk spreekt op het Qatar Economic Forum Beeld © Bloomberg/Getty

Volgens Tesla-topman Elon Musk zijn er nog steeds 'onopgeloste zaken' rond zijn beoogde overname van Twitter. Zo is de kwestie rond het percentage nepaccounts op het platform nog niet opgehelderd.

"We wachten nog steeds op een oplossing over die kwestie, en dat is een zeer belangrijke kwestie", zei Musk vandaag via een videoverbinding met het Qatar Economic Forum in Doha.

Volgens Musk is het percentage nepaccounts, zogenaamde bots, op Twitter veel groter dan de 5 procent van alle accounts die het bedrijf zelf meldt. In mei zette de Tesla-ceo de overname van Twitter hierom al 'op pauze'. Hij noemde de testmethoden van Twitter vervolgens laks en onvoldoende. Twitter beloofde Musk onlangs toegang te geven tot alle interne data over tweets. Of deze data opheldering kunnen brengen, is nog maar de vraag.

Het bestuur van Twitter keurde Musks overnamebod van 44 miljard dollar in april goed. Volgens Musk blijft het onzeker of de schuldfinanciering van de deal rond zal komen. "En zullen de aandeelhouders dan voor stemmen?" vroeg Musk zich af.

Chinese belangen Tesla

Musk zei ook dat de belangen van Tesla in China, waar het een grote fabriek heeft, niet zullen lijden onder de Twitter-overname. "China probeert zich niet te bemoeien met de vrijheid van meningsuiting in de Verenigde Staten, voor zover ik weet." Twitter is niet actief in China.

Hij zei ook 'onder de indruk' te zijn van de Chinese autobedrijven. "Ze zijn erg competitief, hardwerkend en slim."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elon Musk stelt doel voor Twitter: 1 miljard gebruikers

Recessie

Musk sprak opnieuw over het inkrimpen van het personeel van Tesla. "Over een jaar denk ik dat ons personeelsbestand hoger zal zijn, zowel met betrekking tot medewerkers met een vast salaris als werknemers op uurbasis, maar voorlopig zal de personeelsvermindering 3 procent tot 3,5 procent bedragen."

Verder zei de miljardair rekening te houden met een recessie. "Of er op korte termijn een recessie komt - ik denk dat dat waarschijnlijker is dan niet."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Musk dreigt overname Twitter af te blazen: 'Afspraken geschonden'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van