Storing

Storing bij grote webdiensten weer opgelost

21 juni 2022 09:16 Aangepast: 21 juni 2022 10:24

Allerlei grote websites en online-diensten waren vanochtend niet of slecht bereikbaar door een storing bij het grote Amerikaanse internetbedrijf Cloudflare.

De storing bij Cloudflare, die kort na half 9 vanochtend ontstond, zorgde ervoor dat populaire internetdiensten slecht bereikbaar waren. Het ging onder andere om de chatdienst Discord, de cryptobeurs Coinbase en de game League of Legends. Ook een aantal Nederlandse sites werden getroffen. Cloudflare heeft wereldwijd meer dan 3,5 miljoen klanten.

Het bedrijf zegt het probleem te hebben gevonden en een oplossing te hebben doorgevoerd. Rond kwart voor 10 waren veel van de getroffen websites weer bereikbaar.

Sites sneller laten laden

Populaire diensten gebruiken Cloudflare onder andere om hun websites sneller te laten laden voor bezoekers en om minder kwetsbaar te zijn voor cyberaanvallen.

Cloudflare zit als dienst tussen de internetter en de bezochte website in. Als er een wereldwijde storing bij Cloudflare is kunnen daardoor in één klap vele duizenden websites onbereikbaar zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Grote Instagram-storing opgelost: klachten uit hele wereld

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van