Top 100 merken

Apple voor het eerst in 7 jaar weer waardevolste merk

16 juni 2022 12:32 Aangepast: 16 juni 2022 14:46
Beeld ter illustratie Beeld © Getty

Apple is voor het eerst sinds 2015 weer het waardevolste merk ter wereld. Webwinkel Amazon is op de BrandZ-lijst van onderzoeksbureau Kantar gezakt naar de derde plaats. De tweede plek is voor Google. Het Nederlandse bedrijf Adyen is een van de nieuwkomers in de top 100.

Apple is volgens Kantar na een waardestijging van 55 procent nu 947 miljard dollar waard, omgerekend ongeveer 911 miljard euro. Toch werd het concern op de beurs dit jaar tot nu toe een kwart minder waard.

In de top 10 staan ook Microsoft, Tencent, McDonalds, Visa, Facebook en Alibaba. Louis Vuitton is op de tiende plek het eerste luxemerk. 

Tesla en Cartier

Tesla is na een sprong van achttien plaatsen nu het hoogst genoteerde automerk in de lijst op plek 29. De grootste stijgers waren Cartier (+88 procent) en YouTube (+83 procent).

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple gaat voetbalcompetitie MLS komende 10 jaar wereldwijd streamen

Nederlands bedrijf in top 100

In de top 100 staan opvallend veel techbedrijven, waaronder ook Nvidia, IBM, Adobe, Instagram, Paypal, Netflix, Intel, LinkedIn, Samsung, AMD, TikTok, Uber, Snapchat, Airbnb en Xiaomi.

Het Nederlandse betaalbedrijf Adyen heeft voor het eerst de top 100 bereikt en staat op plek 96. Adyen biedt een platform voor elektronische betalingen en heeft onder meer Facebook, Spotify, Netflix en Coolblue als klanten. 

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook

'Deze nieuwe Apple-functies kunnen een grote impact hebben'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van