Major League Soccer

Apple gaat voetbalcompetitie MLS komende 10 jaar wereldwijd streamen

15 juni 2022 01:36
Nederlander Danny Hoesen speelt in de MLS bij Austin FC. Beeld © Getty/Apple

Via de Apple TV-app zijn de komende tien jaar alle wedstrijden van de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie Major League Soccer (MLS) te bekijken. De organisatie van de MLS hoopt zo een wereldwijd publiek te bereiken.

Vanaf 2023 zijn alle duels uit de Amerikaanse voetbalcompetitie en het bekertoernooi te bekijken via de tv-app van Apple. "Dit is een historische primeur voor een grote, professionele sportcompetitie", zegt Apple. "Fans van over de hele wereld kunnen alle wedstrijden op één plek bekijken zonder lokale blokkades of de noodzaak om een betaalzender aan te schaffen."

De nieuwe MLS-streamingdienst komt exclusief beschikbaar via de Apple TV-app. De prijzen en meer details worden 'in de komende maanden' bekendgemaakt. Een selectie van wedstrijden komt ook gratis beschikbaar voor abonnees op Apple TV+, dat 5 dollar per maand kost. Een 'beperkt aantal' duels zal helemaal gratis te streamen zijn. 

250 miljoen per jaar 

Apple betaalt volgens Amerikaanse media jaarlijks minimaal 250 miljoen dollar (240 miljoen euro) voor de uitzendrechten en loopt dat bedrag op naar gelang het aantal afgesloten abonnementen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FIFA lanceert gratis voetbalstreamingdienst

'Voetbal heeft steeds meer momentum'

Seizoenkaarthouders van de MLS-clubs krijgen gratis toegang tot de MLS-streamingdienst op Apple TV. De MLS bestaat uit 29 ploegen. Alle wedstrijden worden voorzien van commentaar in het Engels en Spaans. Bij de wedstrijden met Canadese clubs is er ook Frans commentaar.

Volgens Apple zal 'voetbal de komende jaren steeds meer momentum krijgen in Noord-Amerika' in de aanloop naar het WK 2026 dat wordt georganiseerd door de VS, Canada en Mexico.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ziggo en KPN gaan Formule 1-kanaal Viaplay langer doorgeven

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van