Ga naar de inhoud
Kans op oververhitting

Ford roept elektrische auto Mustang Mach-E terug om accugevaar

Ford heeft dealers verzocht tijdelijk te stoppen met de levering van zijn elektrische auto Mustang Mach-E vanwege een technisch probleem. Er is kans op oververhitting in hoofdschakelaars van de accu's. Ook roept Ford hierom bijna 49.000 exemplaren van de Mach-E terug.

Door het probleem zou het kunnen dat de auto er tijdens het rijden ineens mee stopt, zegt Ford. Ook kan het euvel zorgen voor problemen met starten.

Naast de tijdelijke stop op de levering van de Mach-E roept Ford ook 48.924 auto's die dit jaar en vorig jaar in een fabriek in Mexico van de band rolden terug naar de garage.

De terugroepactie is een tegenslag voor het bedrijf dat probeert een grote speler te worden op de markt voor elektrische auto's. Het defect kan met een software-update worden verholpen.

Ford
Lees ook:
Ford roept Mustang Mach-E's terug: voorruit kan los raken

Tweede na Tesla in de VS

Ford was vorig jaar na Tesla de op een na grootste verkoper van elektrische auto's in de VS. Dat kwam vooral door de Mustang Mach-E, waarvan in 2021 al 27.140 modellen werden verkocht. De verkoop van de batterij-aangedreven cross-over SUV steeg dit jaar tot nu toe met 50 procent tot 15.718 wagens. De maand mei was daarbij de beste maand tot nu toe.

Vorig jaar moest Ford ook al duizenden exemplaren van de Mach-E terugroepen vanwege problemen met de voorruit en de glazen dakpanelen.

Duurtest
Lees ook
Duurtest Ford Mustang Mach-E: de instap-Mustang
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl