Ga naar de inhoud
Patience

'Microsoft test games voor Teams-vergaderingen'

Videobellen als avatar kan ook

Microsoft voegt games toe aan zijn communicatieapp Teams. Het gaat om simpele spellen als Patience.

Het is de bedoeling dat collega's zo tijdens vergaderingen met elkaar kunnen spelen, schrijft The Verge op basis van bronnen die betrokken zijn bij de plannen. Op dit moment worden games als  Patience, Connect 4, en Wordament intern getest.

Het zou onderdeel zijn van een plan van Microsoft om virtuele ruimtes te bouwen binnen Teams waar collega's kunnen netwerken. Daarmee wil het bedrijf voortbouwen aan een eigen 'metaverse', een soort gedeelde digitale ruimte. 

Voorlopig wil de techgigant niet tegen The Verge bevestigen dat het aan de integratie van games werkt. Het is sowieso ook niet zeker of Microsoft er uiteindelijk voor kiest om deze spellen daadwerkelijk toe te voegen aan Teams.

Microsoft:
Xbox
Microsoft: goedkope tv-stick voor Xbox-games 'komt later'

Nog onduidelijk of games echt naar Teams komen

Plannen om grotere games deel te maken van de dienst zijn er al helemaal niet. Wel ontwikkelt Teams zich verder met de lessen van de coronapandemie in het achterhoofd: in de toekomst zullen we immers misschien meer thuis blijven werken.

Tijdens de pandemie deden wel vaker verhalen de ronde van bedrijven die besloten om hun vergaderingen op onorthodoxe digitale plekken te houden. Zo tweette auteur Viviane Schwarz dat zij haar vergaderingen soms rond het kampvuur in cowboygame Red Dead Redemption hield.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook