Einde van een tijdperk

Einde Internet Explorer: Microsoft grotendeels gestopt met ondersteunen oude browser

15 juni 2022 07:07 Aangepast: 15 juni 2022 07:53

Microsoft is vandaag grotendeels gestopt met de ondersteuning van zijn webbrowser Internet Explorer. Microsoft raadt gebruikers aan over te stappen op opvolger Edge.

Internet Explorer wordt sinds vandaag niet meer ondersteund op computers met Windows 10 met de October 2020 Update en latere versies. Daardoor krijgt de browser op die Windows-systemen geen updates meer. Microsoft verwijst gebruikers van IE door naar zijn Edge-browser. Op Windows 11 is Edge al de standaardbrowser.

Op enkele oudere besturingssystemen blijft Microsoft Internet Explorer nog wel ondersteunen, waaronder Windows 8.1, Windows 7 met uitgebreide beveiligingsupdates en meerdere serverversies van Windows en Windows Embedded.

Voor websites die alleen goed werken op IE bevat de Edge-browser een speciale IE-modus. Die modus belooft Microsoft nog tenminste tot 2029 te ondersteunen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Internet Explorer is vanaf juni volgend jaar niet meer te gebruiken

Onveilig

Gebruikers kunnen IE op systemen waarop de browser niet meer wordt ondersteund voorlopig nog wel gebruiken. Maar over een tijdje verschijnt er een Windows-update die de oude browser op hun computers definitief uitschakelt.

Internet Explorer verscheen in 1995 als onderdeel van Windows 95. De elfde en laatste versie kwam in het najaar van 2013 uit. IE staat al jaren bekend als onbetrouwbaar en onveilig.

Microsoft Edge

Opvolger Microsoft Edge werd in 2015 gelanceerd. De huidige versie van Edge is opgebouwd op basis van de Chromium-code van Google.

Onlangs passeerde Edge voor het eerst Apple-browser Safari als de op een na meestgebruikte internetbrowser op desktop-pc's na Google Chrome.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Gebruikers Internet Explorer naar Edge-browser gestuurd'

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van