Ga naar de inhoud
Tech

Nederland krijgt dit jaar nóg een streamingdienst

Despicable Me Beeld © Illumination Entertainment

Nederland krijgt er later dit jaar nog een streamingdienst bij. SkyShowtime wordt naar verwachting in de herfst in Nederland gelanceerd. Dat heeft een woordvoerder maandag gemeld. Het is nog niet bekend wat de exacte kosten worden en wanneer de dienst beschikbaar komt.

SkyShowtime is een gezamenlijke dienst van ViacomCBS en Comcast, twee van de grootste mediabedrijven van de Verenigde Staten. In de VS worden deze studio's vertegenwoordigd door twee aparte streamers, Paramount+ en Peacock.

Tom Cruise wil Top Gun niet overtreffen, houdt het 'authentiek'

04:55
Makers
Lees ook:
Makers Top Gun hebben opnieuw claim aan hun broek hangen

Het is nog niet precies duidelijk wat het aanbod wordt van SkyShowtime. Maar de verwachting is dat de catalogi van zowel ViacomCBS als Comcast via de streamer beschikbaar komt in Nederland. Tot bekende grote titels van deze twee partijen behoren de Indiana Jones-films, The Godfather-trilogie, Star Trek, Jaws, Despicable Me, de Jurassic Park-serie en Top Gun.

Dinosauriër
Lees ook:
Dinosauriër Jurassic Park voor 12,4 miljoen geveild

Ook lijkt het waarschijnlijk dat SkyShowtime content gaat aanbieden van grote televisiezenders die onder Viacom en Comcast vallen. Het gaat om kanalen als NBC, MSNBC, E!, Bravo, Syfy, MTV en Comedy Central die series als Criminal Minds, CSI, Frasier, The Office en Two and a Half Men uitzenden.

Nu
Lees ook:
Nu al het beste nieuws van 2021: The Office-reünie in aantocht

De dienst wordt komend jaar naar verwachting in twintig Europese landen uitgerold. In totaal gaat de dienst hiermee negentig miljoen Europese huishoudens bereiken. Het wordt de derde streamer die dit jaar in Nederland wordt gelanceerd, na Viaplay en HBO.